Отримання туристичної візи для поїздки в Іран

Дуже своєчасна інформація. Спасибі Послу Ірану пану Резе Саджаді!

Оригінал узятий у sajjadi в Одержання туристичної візи для поїздки в Іран

Мої дорогі друзі,
За минулі місяці до мене від вас надійшло безліч питань щодо того, як можна отримати туристичну візу в Іран. Я зробив з них добірку і постарався відповісти на всі разом.

Хоча для будь-якого посольства основними пріоритетами є питання політики і економіки, головний пріоритет для мене – можливість людям з обох країн краще пізнати один одного, розвиток туризму. Ось чому я особисто стежу і за візовими питаннями і, якщо виникають проблеми, намагаюся вирішити їх сам.

Саме тому я буду радий почути та інші питання та пропозиції з вашої сторони.

1) Які документи потрібні для отримання візи в Іран?

  • Закордонний паспорт
  • Заповнена анкета на отримання візи
  • Страховка
  • Сплачений візовий збір
  • Дві фотографії (Якщо в паспорт вписані інші особи, що збираються зробити поїздку разом із заявником (наприклад, його діти), будуть потрібні і їх фотографії).

2) Який час займає отримання візи?
Звичайна віза видається протягом 4 робочих днів.
Видача термінової візи здійснюється протягом 3 годин.

3) Скільки коштує туристична віза?
Вартість звичайної візи – 2 200 рублів
Вартість термінової візи – 3 300 рублів.
Якщо в паспорт вписані інші особи, які вчиняють поїздку разом із заявником, за кожного з них необхідно сплатити по 50% вартості візи.

4) Як можна сплатити візовий збір?
Оплату можна здійснити як готівкою, так і кредитною картою.

5) Чи необхідно присутність власника паспорта?
При здачі документів на отримання візи присутність власника паспорта не потрібно.
Єдина вимога: анкета повинна бути заповнена і підписана самим власником паспорта.
Однак видача паспорта здійснюється тільки в руки його власника або чоловіка / дружини.

6) Чи проводиться в Посольстві співбесіду для отримання візи?
Для отримання термінової візи співбесіда проводиться.
Для звичайної візи – тільки в тих випадках, якщо в представлених документах є які-небудь невідповідності.

7) Чи можна отримати візу в іранському аеропорту?
Ні. Туристична віза має бути отримана в консульському відділі Посольства Ірану (в Москві) або в одному з консульств Ірану (в Казані й Астрахані).

8) На скільки днів видається туристична віза?
Туристична віза видається строком на 4 тижні.

9) Чи існує можливість для продовження турістічестіческой візи в Ірані?
У звичайних умовах такої можливості немає, крім випадків виникнення надзвичайних та форс-мажорних обставин. У цьому випадку, слід звернутися до відділу поліції по роботі з іноземними громадянами із заявою про продовження візи.

10) У моєму місті немає іранського консульства. Як простіше всього отримати візу, не виїжджаючи до Москви (чи інше місто, де є іранське консульство)?
Якщо ваш виліт до Ірану здійснюється через Москву, радимо вранці того ж дня, коли ви будете вилітати в Іран, звернутися в консульський відділ Посольства Ірану в Москві і отримати термінову візу (протягом трьох годин).

11) Наш шлюб офіційно не зареєстрований. Чи видадуть нам візу?
Так. Ніяких проблем з цим не виникне.

12) Чи повинна жінка фотографуватися на візу в ісламській одязі або достатньо звичайного фото?
Достатньо звичайного фото.

13) Чи повинна фотографія на візу бути якогось особливого розміру?
Розмір фотографії 4×6 см краще, ніж розмір 4 × 3 см.

14) Чи потрібно для отримання візи в Іран резервувати готель або мати ваучер?
Ні.

15) Чи можна купити страховку в консульському відділі Посольства Ірану в Москві і консульствах в інших містах?
У консульському відділі Посольства Ірану придбати страховку можна. Проте охочі отримати візу для придбання страховки можуть звернутися в кілька авторитетних страхових компаній, представництва яких розташовані поблизу Посольства.
У разі якщо заявники набувають страховку в інших містах, вони повинні звернути увагу на надійність страхової компанії.

16) Чи є можливість зробити термінове фото в консульському відділі Посольства Ірану в Москві (або консульствах інших міст)?
Ні, в консульському відділі Посольства та інших консульствах такої можливості немає. Однак недалеко від будівель Посольства та консульств є фотоательє.

17) Який мінімальний термін до закінчення дії паспорта при подачі заяви на іранську візу? (Приміром, чи видадуть візу, якщо термін дії паспорта закінчується через 3 місяці?)
Для видачі візи термін дії паспорта повинен складати як мінімум 6 місяців.

18) У моєму паспорті стоїть віза окупованій Палестині (так званого “Ізраїлю”). Чи видадуть мене іранську візу?
У минулому таких проблем не виникало. Однак після участі окупованій Палестині (так званого “Ізраїлю”) в терористичних актах проти іранських учених-ядерників, отримання візи на в’їзд до Ірану можливо лише після закінчення року з моменту поїздки в окупованій Палестині (так званий “Ізраїль”).

19) У моєму паспорті проставлена ​​віза США. Чи видадуть мене іранську візу?
Так. Віза буде видана.

20) Чи існує можливість отримання іранської візи у вигляді окремого документа, без вклеювання її в паспорт? Чи варта така віза дорожче?
Так, така можливість існує. Однак про такий побажанні слід попередити заздалегідь, і можливість отримання подібної візи визначається шляхом проведення особистої співбесіди із заявником. Вартість подібної візи буде дорівнювати вартості термінової візи (3300 рублів).

21) Чи візьмуть у мене відбитки пальців на іранському кордоні?
Ні. У російських громадян не беруть відбитки пальців.

22) Чи будуть зі мною проводити співбесіду на іранському кордоні?
Ні.

23) Чи зможемо ми поселитися в готелі в одному номері, в разі якщо наш шлюб офіційно не зареєстрований?
Так, зможете.

Образец иранской визы
Зразок іранської візи

Leave a Reply